0

А ктьорът Никълъс Кейдж вероятно ще изиграе самия себе си в бъдещия филм „Непоносимата тежест на огромния талант“ (The Unbearable Weight of Massive Talent), съобщи „Холивуд Рипортър“. Според изданието продуцентската компания Lionsgate се намира на финалната права на преговорите за придобиване на правата за реализация на филма, отвявайки конкуренцията на сериозни претенденти като HBO Max и Paramount.

Актьорът Никълъс Кейдж вероятно ще изиграе самия себе си в бъдещия филм „Непоносимата тежест на огромния талант“ (The Unbearable Weight of Massive Talent), съобщи „Холивуд Рипортър“. Според изданието продуцентската компания Lionsgate се намира на финалната права на преговорите за придобиване на правата за реализация на филма, отвявайки конкуренцията на сериозни претенденти като HBO Max и Paramount.

Ако сделката се състои, а това изглежда почти сигурно, Кейдж ще бъде утвърден за главната роля, която ще го върне в холивудския елит. Сценарист и режисьор на проекта е Том Гормикан, а Кевин Итън е съсценарист.

Според сценария героят на Кейдж неистово се стреми да получи роля в новата лента на култовия режисьор Куентин Тарантино, като междувременно води диалози със своето предишно „Аз“ – такъв, какъвто е бил през 90-те. Тези „разговори“ го подтикват да приема ангажименти във все по-слаби и по-слаби филми, като с това губи статуса си на суперзвезда и непрекъснато трупа дългове. В един момент Кейдж се оказва на парти за рождения ден на мексикански милиардер, който, както го предупреждават от ЦРУ, е наркобарон, чийто картел е отвлякъл дъщерята на кандидат-президента на страната, и в същото време е и агент на правителството на САЩ. Освен всичко, мексиканецът жадува да покаже на Кейдж, чиято работа цени, свой собствен сценарий. Ситуацията се заплита още повече, когато милиардерът довежда и бившата съпруга и дъщерята на Кейдж, с които актьорът е в обтегнати отношения.

Самият Никълъс Кейдж е носител на „Оскар“ и „Златен глобус“, но в последните години влиза от една нискобюджетна продукция в друга, участва в трилъри за еднократна употреба или ексцентрични проекти, които като правило се провалят в боксофиса и получават маса отрицателни рецензии. Последният му значим студиен проект като актьор е Ghost Rider: Spirit of Vengeance, базиран на персонаж на Marvel.

Сега се очаква актьорът да се завърне на бял кон, тъй като е в центъра на гореща сделка, която ще му даде възможност да изиграе един от най-иконичните характери на Холивуд: самия Никълъс Кейдж. Новата творба хвърля мостове и към предишни култови заглавия, с които името на Кейдж е свързано: „Да напуснеш Лас Вегас“, „Лице назаем“, „Да изчезнеш за 60 секунди“, „Въздушен конвой“ и др.

Според изданието, сценарият е бил показан на Кейдж, придружен с писмо от Гормикан, в което той го определя като любовно обяснение към актьора, а не като нещо, което би го направило за посмешище. Освен това се смята, че възнаграждението му ще го върне към цифрите от най-силните му времена.