НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Скумрия с доматен сос на фурна

НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Скумрия с доматен сос на фурна

Бърза, лесна и вкусна - ето по този начин би могла да бъде описана следващата рибна рецепта в онлайн рецептурника на "Монитор". През последните години скумрията все по-често започва да присъства на българската трапеза като достоен заместник на шарана. Уверяваме Ви, че в комбинация с доматен сос и лук печената риба ще бъде идеалният завършек на събирането с приятели и близки. 

Необходими продукти:

  •  скумрия - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - консерва 1 буркан (400 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • захар - 2 - 3 щипки
  • риган
  • магданоз
  • лимон

Начин на приготвяне: 

Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и се нарязва на парчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния. Почистете лука и чесъна, след което в тиган загрейте олио и запържете лук с щипка сол, докато омекне. Доматите от консерва се пасират и изсипват в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън.Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нареждат парчета апетитна скумрия и се поръсва с риган. Печете скумрията в доматен сос в загрята на 180 градуса  фурна до готовност около 30-35 минути. Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира, поръсена с магданоз и лимон.

* Рецепта: recepti.gotvach.bg

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.