НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди

НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди

Дойде време и за кулминацията на тазседмичните ни рибни приключения - разкриването на тайните на приготвянето на шаран, пълнен с ориз, орехи и стафиди. Както ви обещахме оставяме най-хубавото за накрая, затова не му мислете много и се развихрете в кухнята. Преди обаче да приготвите това невероятно вкусно ястие, запазете люспичка от шарана в портфейла си - поверието гласи, че тя ще Ви донесе здраве, благоденствие и пари. 

Необходими продукти:

  • шаран - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • девесил
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне: 

Измийте и почистете рибата, като я осолите добре отвътре и отвън. След това подгответе сместа с ориза – измийте го и добавете към него нарязаните на ситно орехи и целите стафиди, прибавете и подправките. Разбъркайте добре и напълнете шарана с част от сместа, а останалата изсипвате отвън (може и всичката смес да е отвън). Залейте ориза с 5 ч.ч. вода. Нарежете лимона на шайби и го наредете върху шарана. Печете на 200 градуса за около час и половина.

*Рецепти: recepti.gotvach.bg

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.