НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Печена пъстърва със зеленчуци

НИКУЛДЕНСКА ТРАПЕЗА: Печена пъстърва със зеленчуци

До Никулден остават само няколко дни и от кулинарния екип на "Монитор" идваме на помощ на всички, които все още не са решили с какъв рибен деликатес да изненадат своите близки и приятели. В тазседмичния ни онлайн кулинарен рецептурник ще Ви разкрием тайните при приготвянето на едни от най-вкусните риби. Започваме с ароматна печена пъстърва, която може да гарнирате с печени аспержи и моркови, свежа или картофена салата. Следете кулинарната ни рубрика, за да не пропуснете и голямата съботна изненада - рецепта за пълнен шаран. 

Необходими продукти:

  • пъстърва - 2 бр. изчистени
  • сокът на 1 лимон
  • риган - 1 с.л. сух
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • олио
  • сол
  • аспержи (по желание)
  • морков (по желание)

Начин на приготвяне:

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива, а пъстървите се оставят в маринатата поне 1 нощ. Рибите се подреждат в предварително намазнена тава, като предварително са овкусяват с риган и черен пипер. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Открийте ги и запечете за още 5 минути на горен реотан или на грил.

*Рецепта: recepti.gotvach.bg

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.