0

Х алфът на Италия говори пред „Кориере дела сера“ в навечерието на полуфинала срещу Испания.

Халфът на Италия говори пред „Кориере дела сера“ в навечерието на полуфинала срещу Испания.

- Барела, напоследък вървят много сравнения между халфовата линия на Италия сега и тази на мощната Испания отпреди години, съставена от Шави, Иниеста и Бускетс.

- Това бяха абсолютни майстори и шампиони. Но сега имаме такива и в нашия екип и се надявам да направим нещо по-добро от тях.

- Чувствате ли се вие, Жоржиньо и Верати опорната точка на тактическата революция на националния отбор?

- Няма начин – ние вършим важна за отбора работа. Но опорната точка е групата, единството на цели и намерения. Жоржиньо и Верати са истински феномени, аз гледам само да се впиша между тях, да им бъда равностоен.

- Случвало ли ви се е някога да си помислете, че Жоржиньо е можел да подаде по-добре дадена топка?

- Не, той рядко бърка.

- Вдъхновява ли ви някой от майсторите на историческата испанска халфова линия?

- Шави и Иниеста са вдъхновявали всички, не само мен. Трудно беше да се видя като тях. Днес Бускетс е този, който диктува играта на Испания и Барселона, след това испанците имат Педри и Коке. Ще бъде хубав мач, ще гледаме да надвием, да преодолеем тяхната полузащита, което ще означава победа над Испания.

- Вие сте от остров Сардиния, както и Джиджи Рива...

- Джиджи е недостижим мит, надявам се да се доближа поне малко до него, до това, което стори, за да накарам цяла Сардиния да се гордее с мен.

- Вярвате ли, че можете да спечелите титлата?

- Манчини ни втълпи побеждаващ манталитет. Всяка среща я играем, обладани от този дух. Тактически ние с Испания си приличаме много. Това са два отбора, които се стремят да държат яко топката в краката си. Да се надяваме, че ще ги издухаме от терена.