Николай Ненчев: Кабинетът в сянка на БСП е опасност, ще ни отклони от ЕС и НАТО

Николай Ненчев: Кабинетът в сянка на БСП е опасност, ще ни отклони от ЕС и НАТО

Правителството в сянка на БСП е нагло предупреждение за опасно евразийско бъдеще за България. То е директна атака, целяща да се отклони страната ни от политическата и ценностната система на ЕС и НАТО. Това предупреждава бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев с пост във Фейсбук.

Той изтъква, че БСП дава заявка за установяване на нов политически режим "на зависимост от империята на Кремъл и отдалечаване от евроатлантическата принадлежност на България".

Според него съставът, който БСП предлага за отговорен управленски елит, се води от политици – емблеми за подчинението на българската политика на руските стратегии и интереси. По думите му наглостта на БСП била силно показателна, първо, за геополитическата ориентация, към която ще поведе България, и второ, за стила на управлението й, което ще подкопае принципите на пазарната икономика, свободата и демокрацията.

Ненчев изтъква, че БЗНС е обезпокоен от вкарването в политическо обръщение на лица, свързани с руското влияние в политиката, енергетиката, военнопромишления комплекс, националната сигурност, с идеологическата пропаганда, прокарваща антиевропейски тези, както и с медийната зависимост и русофилското културнополитическо отношение към историческата памет в българското общество.

Именно затова те предупреждават демократичната общност да бъде особено критична към явно демонстрираната стратегия на БСП за превземане на властта и установяване на опасно за държавата управление.

От БЗНС са обезпокоени и от поредните отстъпления от евроатлантизма и националната ни сигурност с концесиите дадени на Кремъл от правителството на ГЕРБ и ОП като "Балкански поток", който на практика  бил „Руски поток“, отказът България да иска неустойки за преждевременно прекратяване на съществуващите газопроводи и т.н. Ако БСП получи власт и възможност вероятно тези концесии ще са още по-големи.

Те настояват политическите лидери, които се възприемат като демократи, да осъдят състава и политиката на кабинета в сянка, сформиран от БСП.Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.