НФСБ с мерки срещу риска от воден режим в Бургас и Варна догодина

НФСБ с мерки срещу риска от воден режим в Бургас и Варна догодина

Валери Симеонов ги представя на следващия Коалиционен съвет

След инспекция на язовирите „Тича” и „Жребчево”, министърът на околната среда и водите Емил Димитров проведе работна среща с ръководството на НФСБ в Добрич, съобщиха от НФСБ. Обсъдени били сериозните рискове, свързани с водоснабдяването на най-големите градове по Черноморието, както и с критичните нива на яз. „Камчия” – основен водоизточник за Варна, Бургас и редица черноморски населени места.

От партията уточняват, че е необходимо е спешно изграждане на аварийни деривации на яз. „Цонeво” край Долни Чифлик за резервиране на водоснабдяването на Варна, както и на яз. „Порой” и яз. „Ахелой”  - деривация „Китка” за обезпечаване на водоснабдяването на Бургас и региона през 2021/2022 г..

Това са спешни мерки, които ще бъдат представени на Коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти” от Валери Симеонов през следващата седмица с оглед на сериозния риск от въвеждане на воден режим във Варна и Бургас догодина, поясняват от НФСБ

Обиколката на екоминистъра продължава с инспектиране на яз. „Копринка”, който бил неправомерно източван и с последвалите от това проблеми в яз. „Жребчево”, който в момента работил на 15 % от обема си.

По време на работната среща с министър Димитров били обсъдени проблемите с водоснабдяването на Добрич, както и с Пречиствателната станция, финансирана по Оперативна програма „Околна среда”.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.