Неврохирургът проф. Кирил Романски с Гранд При в медицината

Неврохирургът проф. Кирил Романски с Гранд При в медицината

Връчват престижни награди на родни светилата 25 юни в София

Журито на шестото издание на престижните NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 обяви голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината. Тя ще бъде връчена на 25 юни на светилото в родната медицина - неврохирургът проф. д-р Кирил Романски.

Професорът има дългогодишна практика във всички сфери на неврохирургията, най-вече съдовата неврохирургия и невроонкологията при локализации в критични зони, както и някои зони на вертебралната и перифернонервна хирургия, хирургия на болката.

Роден на 24 май 1943 г. в Плевен, той завършва висше медицинско образование през 1969 г. във Висшия медицински институт - София с успех от държавни изпити - 5.80. Започва работа като асистентент в катедрата по Анатомия в София 1970-1973 г., като същевременно е доброволен сътрудник в Клиниката по Неврохирургия през 1971-1973. От 1973 до 2018 е в неврохирургията на Медицинския университет в София и доброволен сътрудник в катедра Анатомия 1973-1995.

Работи като асистент, старши асистент и главен асистент в неврохирургичните клиники на Александровска болница, НИНПН - 4-ти км, Института „Пирогов” и редица други лечебни заведения в България и чужбина.

Има публикувани над 250 научни съобщения /и над 300 цитирания в специализирани медицински издания.

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.