Поредните тревожни новини от Перник за липсата на питейна вода с дни, съобщени от кмета на града, повдигат не по-малко тревожният въпрос за бездействие на институциите. Пред угроза за режим на водата е и областен център като Варна.

С викане на Неволята, в очакване на дъжд, с уволнения, рокади в бюрокрацията и обяснения, че причините са в два сезона суша и течът на вода, или с други думи казано – с водене на политика на пожар, няма как да се реши проблемът. Нека попитаме колко язовира са построени след онзи в Родопите, заради който все още се леят крокодилски сълзи колко други “добри дела” е можело да се се осъществят. Отговорът е – нито един. Сега изведнъж отговорните институции се размърдаха и вече се говори за нуждата от най-малко десет нови язовири. Междувременно спешно трябва да се правят проекти за подмяна на инфраструктурата. Така ще може да се постигне еврофинансиране. Изчисленията са за необходими около 3 милиарда лева. За съжаление, това, което се натрапва, е липсата на координация между отговорните институции. И понеже водата е проблем на национална сигурност, е добре ведомственият съвет към премиера да се заеме с решаването на този въпрос. Защото става дума и за здравето на хората, което би следвало да е основна грижа на управляващите, които и да са те.

По темата: Перник водна криза
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични мерки в борбата с COVID-19

В контекста на световната социална и икономическа криза, до които с бързи темпове води все по-агресивно разпространяващата се пандемия от COVID-19, правоохранителните органи на всяка отделна държава трябва да бъдат стожер за запазването на правата на гражданите и на общественото спокойствие. Това написа "Правен свят" в коментар за ролята на прокуратурата по време на пандемия http://m.legalworld.bg/86034.kak-bylgarskata-i-amerikanskata-prokuratura-se-okazaha-s-identichni-merki-v-borbata-s-covid-19.html?fbclid=IwAR2g-cLWurdDraIuUvGJTBnzkqWBFqmj2RX8Xkz_EwcYmRqeZy4Gm9Cenzo.

С бившите соцстрани се справяме добре заради масовата ваксинация в миналото

На Запад жертвите от COVID-19 са 25 пъти повече

С бившите соцстрани се справяме добре заради масовата ваксинация в миналото

С 1 починал от К-вируса на 1 милион население на 1 април България е сред световните лидери по ниска абсолютна смъртност. Защото броят на умрелите на глава от населението е абсолютен показател в държавите с развита медицина, където се знае кой от какво умира. Този показател не зависи от това, колко са заразените и как ги изследваме.

Митрополит Антоний: Христос не може да е източник на зараза, той цели душата и тялото

След срещата с представители на правителството и председателя на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски, Светият синод изрази своята благодарност и благослови действията на държавата и институциите, които са насочени към запазване на здравето и живота на хората.