0

“Отговорът е чесън. Кой изобщо го интересува какъв е въпросът?” Вероятно част от Вас биха подходили скептично към настоящатата рецепта, защото утре са на работа или им предстои среща с любимия човек. Ако обаче също като мен и Вие сте издигнали в култ храната – тези чеснови хлебчета са идеалната добавка към вашата трапеза. Уверявам Ви, уханието на масло и препечени филийки дълго ще се носи из кухнята.

“Отговорът е чесън. Кой изобщо го интересува какъв е въпросът?” Вероятно част от Вас биха подходили скептично към настоящатата рецепта, защото утре са на работа или им предстои среща с любимия човек. Ако обаче също като мен и Вие сте издигнали в култ храната – тези чеснови хлебчета са идеалната добавка към вашата трапеза. Уверявам Ви, уханието на масло и препечени филийки дълго ще се носи из кухнята.

Необходими продукти:

  • 2  глави чесън (или 3 по-малки)
  • ½ ч.л. сушен босилек
  • ½ ч.л сушен риган
  • ½ ч.л. едросмлян червен пипер
  • Сол и пипер на вкус
  • 100 грама масло
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на тези невероятно вкусни хлебчета включва основната съставка – чесънът. Почистете го добре, след което отрежете дръжката. Обработените глави се поставят в съд по избор, който е предварително покрит с алуминиево фолио. Залейте със зехти, поръсете черен пипер и сол (на вкус), загърнете добре.

Печете на 200 градуса за около 1 час до пълното омекване на чесъна. Межувременно в купа смесете 100 грама масло, босилека, ригана, едрия червен пипер, сол и зехтин на вкус. След като извадите чесъна от фурната, внимателно стиснете главата, докато всички скилидки изпадат при останалите съставки. Намачкайте до получаването на хомогенна смес. Идва ред на хляба – той може да бъде  най-обикновен, закупен от магазина, такъв от хлебопекарна или домашно производство. Намажете обилно филийките и ги запечете за 15 минути на 200 градуса.