0

С трийминг платформата Netflix потвърди, че ще има втори сезон на популярния южнокорейски сериал "Игра на калмари".

Стрийминг платформата Netflix потвърди, че ще има втори сезон на популярния южнокорейски сериал "Игра на калмари".

Това съобщи Тед Сарандос, един от изпълнителните директори на компанията, който отговаря за съдържанието на платформата, в онлайн разговор с журналисти, излъчен в YouTube и цитиран от NBC News.

"Вселената на "Игра на калмари" тепърва започва", каза Сарандос.
Според него южнокорейският сериал е сред развлекателните франчайзи на Netflix, които са с потенциал за развитие освен на стрийминговата платформа, и в тематични събития, игри и продукти.

Сериалът е бил стриймван от абонатите над 1,65 милиарда часа в първите 28 дни след пускането му на платформата. На второ място по популярност сред оригиналните продукции на Netflix са "Бриджъртън", чийто нов сезон тръгва на платформата през март, и "Странни неща", каза Сарандос.

През ноември режисьорът на сериала Хуанг Донг-хюк обеща, че ще заснеме втори сезон, въпреки че повечето южнокорейски проекти се ограничават с един сезон. Той изтъкна, че зрителите почти не са му оставили избор. „За втория сезон имаше толкова много натиск, толкова много молби и толкова много любов. В момента се занимавам с планирането, но мисля, че още ерано да се говори кога и как той ще излезе“, каза тогава режисьорът.