Netflix инвестира $1 милиард в европейска продукция през 2019 г.

Netflix инвестира $1 милиард в европейска продукция през 2019 г.

Стрийминг гигантът насърчава местните телевизии да правят повече оригинални сериали, смятат експерти

Приблизително 1 милиард долара – толкова смята да задели от целия си бюджет стрийминг гигантът Netflix за оригинална европейска продукция през тази година. Ходът е част от набелязаната цел на компанията да увеличи значително потребителите си на Стария континент.

Макар че Netflix не разграничава „зрителите си“ според държавата по произход, експерти изчисляват, че в платформата са регистрирани близо 40 милиона европейци. Очакванията са в следващите пет години числото да се увеличи с още от 15 до 20 милиона. Към момента Netflix са съсредоточили усилията си в по-големите държави на континента, като работят по пет сериала в Германия, седем във Франция и шест в Испания. Сред продукциите, добили най-много популярност към момента, е драмата The Eddy, която ще бъде режисирана от носителя на „Оскар“ Деймиан Шазел. Действието ще бъде базирано в джаз клуб в Париж. Netflix изчислява, че само в Испания през отминалата година, е спомогнала за назначаването и заплащането на над 13 000 актьори, статисти, режисьори, продуценти, оператори и др.

Сред най-големите предизвикателства пред компанията, смятат в средите, е фактът, че аудиторията в Европа е разделена според национална идентичност и често всяка „група“ зрители говори на различни езици. Конкуренцията от страна на местните телевизионни компании също е голяма, като всяка от тях може да задели значително по-голям бюджет за създаването на оригинална продукция в държавата, в която функционира. Въпреки това очакваният резултат е положителен предвид по-големия стимул на локалните компании да инвестират също в телевизионно кино.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.