0

И зраелският премиер Бенямин Нетаняху се върна към изпълнението на задълженията си след успешна гастроентерологична процедура, извършена в болницата "Шаарей Цедек", съобщиха Асошиейтед прес.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се върна към изпълнението на задълженията си след успешна гастроентерологична процедура, извършена в болницата "Шаарей Цедек", съобщиха Асошиейтед прес.

Личният лекар на премиера Цви Бергман Беркович съобщи, че в дебелото черво на пациента са били открити два малки полипа, които са били изцяло отстранени.
По време на двата часа, през които Нетаняху е бил недееспособен, пълномощията му са били изпълнявани от вицепремиера Бени Ганц


Според предварителното съобщение на канцеларията на Нетаняху, цитирано от АП, медицинският преглед на неговия стомашно-чревен тракт е бил рутинен.

Агенцията припомня, че коалицията между партиите на доскорошните политически противници Нетаняху и Ганц предвижда Ганц да поеме премиерския пост през ноември догодина. Но мнозина в Израел смятат, че преди това ще има нови избори.