Нещо като НЛО развълнува потребителите на фейсбук в Шуменско

Нещо като НЛО развълнува потребителите на фейсбук в Шуменско

Ако не е компилация, снимката вероятно е уловила кълбовидна мълния

Слухове за НЛО, подкрепени със снимков материал разбуниха духовете в Шумен и района на Юг от града след като млада дама съобщи, че е видяла неидентифициран светещ обект в най-южната община на областта - Върбица. 

Съобщението на Виктория Таслакова от Шумен стана много бързо "вайръл" като получи над 700 споделяния, а социалната мрежа прекара нощта срещу вторник в обсъждания на публикуваното.

"Здравейте и добър вечер на всички шуменци, тази нощ забелязох нещо, което ме притесни, успях да го снимам, преди да изчезне, светлината която виждате, не е нито от минаваща кола, нито лампа на улично осветление, тъй като на улицата няма стълбове с лампи, по тях има само жици, изключвам вариянта за преминаваща кола, тъй като бях там докато не изчезна, всичко се случи в рамките на 20 секунди!!! Върбица снимано на 01.02. 2021 в 21:12 ч..." - написа в телеграфен стил Виктория.

Снимката, както се вижда, показва асфалтирана уличка, сгради вляво и огромно светещо кълбо точно напред.Кълбото действително е встрани от електропроводите и стълбовете и няма как да е елемент от улично осветление."Може би са ТЕ!" написа потребителят Симеон Димитров и добави нужната доза "съспенс" (тревожност, напрежение) към нощната фотография. "Дано да идват с мир!" - надява се потребителят с името Въоръжен до зъби. Прочетът на фаталистите, видели поредицата 01022012 датата и 21:12 като час е, че това е Божието число огледално и каквото и да е то е по Божия план. Според Ива Стоянова обаче кълбото предвещавало нова карантина. Тук се включват и зевзеците - по тяхно мнение така светят ваксинираните срещу COVID-19.

Светлината от Върбица може да има много по простички обяснения. Ако снимката не е манипулирана, кълбото може да е резултат от рефракция на светлина от някакъв източник наблизо в условията на лека мъгла. Възможно е да е и кълбовинда мълния, доста неясно атмосферно явление, което и досега е с не напълно изяснена същност. Кълбовидната мълния, за разлика от обикновената може да остане "жива" в продължение от няколко секунди дори до 3 часа и условието за нея не е непременно буря - тя може да се появи и при хубаво време. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.