Когато решиш да сключиш брак за втори път, трябва да си доста по-внимателен, за да не се налага да има и трети, казва в интервю за "Монитор" актьорът Ненчо Балабанов.

- Ненчо, през февруари стартира сериалът на Нова телевизия All Inclusive, а на теб е поверена една от главните роли. Разкажи ни малко за сюжета и за своя герой.

- За сюжета не мога много да издавам, за да ви е интересно и любопитно, но мога да кажа, че историята касае всички български семейства, които - дойде ли лятото, стягат багажите и тръгват към морето. В случая става дума за нашето Черноморие. И въпреки опитите на много хора да го изкарат “негодно за почивка”, то все още си е прекрасно и е толкова близо до нас. Специално нашата лятна ваканция в All Inclusive е доста по-непредвидима и изпълнена с комични приключения и перипетии, с които трябва да се справим. Гарнирана е с много хумор, слънце, усмивки, целувки и любов. Всъщност основната съставка в нашия сериал е любов. И точно това смятам, че ще го направи любим на всички зрители.

 - Снимали сте два месеца на морето. Сигурно имаш доста забавни спомени с другите попълнения в каста в и извън снимачния процес?

- Беше невероятно изживяване! Познаваме се с продуцента Краси Ванков и с някои от актьорите от преди това, но с повечето колеги снимах за пръв път. А това е доста интересно, особено в комедийния жанр. За да правиш комедия, трябва доста да си се напаснал с останалите, да си познавате хумора и да се забавлявате с идентични неща. За мое огромно щастие, кастът на този сериал е уникален и всеки си е точно избран за ролята. Радвахме се искрено на всеки един снимачен ден и съм сигурен, че това ще си проличи във всички епизоди. Живяхме като едно голямо семейство два месеца, без нито секунда драми, интриги и нацупени физиономии. Наслаждавахме се на слънцето, Господ ни подари прекрасно време, на уникалните ситуации и диалози, майсторски подготвени от Иван Ангелов - нашият сценарист. Диалогът и сценарият са много важни за една интересна история, разказана като филм или сериал. Бяхме благословени да имаме и двете в техния перфектен вид. Благодаря и на режисьорите ни Тодор Николов и Боя Харизанова, които ни изтърпяха и приемаха нашите хрумвания и творчески импулси, за да превърнем заедно All Inclusive в позитивно и слънчево приключение.

- Трудно ли беше да си разделен за толкова дълго време със сина си Богомил?

- Тук е моментът да благодаря и на прекрасния ми син Богомил за разбирането, толерантността и вникването в професията ми. Изцяло ме подкрепя, радва се на това, което правя и е горд с баща си - дори когато липсата ми в определени моменти му коства много. Но пък винаги, когато имам такива проекти, намираме начин да си наваксаме след тях. Смея да твърдя, че ме разбира идеално и си дава сметка какво е нужно за човек с моята професия, който трябва да отделя много време и усилия на работата си. Благодаря ти, Боги, че ме подкрепяш! Обичам те.

- Играеш екранен съпруг на Елена Атанасова. Какво мисли в истинския живот Ненчо за брака и готов ли е скоро да предприеме подобна стъпка в живота си?

 - Елена е много талантлива актриса и за мен беше удоволствие да играем заедно. Животът на нашата екранна двойка Христо и Марияна е много интересен, изпълнен с предизвикателства, обрати и синусоиди. Нека зрителите да гледат внимателно и съм сигурен, че много от тях ще се разпознаят в нашите герои. А в личен план, за брака мисля само хубави неща. Не съм от хората, които като са били женени веднъж и никога не биха повторили това. Просто разликата при мен е, пък и не само, че когато решиш да сключиш брак за втори път, трябва да си доста по-внимателен, за да не се налага да има и трети. Но съм убеден, че всяко съжителство, със или без брак, както и всяка любов, ни учат на много важни неща за самите нас и ни правят по-добри, по-мъдри, и по-разбиращи, вникващи в истината, че всеки един друг човек е нова вселена.

- Известен си с много таланти – актьорско майсторство, пеене, озвучаване, имитации... В кое амплоа се чувстваш най-комфортно и защо?

- Не мога да избера едно от тях и да го излъча на първо място. Смятам, че в творческия ми път има място за всички тези неща. И се радвам и благодаря на Бог, че мога да ги изразявам и развивам успоредно. Не искам да избирам. Обичам ги всичките. Пък и смятам, че съвременният артист трябва да може повече от едно нещо, за да бъде интересен на публиката.

- Кой откри таланта ти?

- Най-напред моите родители, роднините и приятелите ми. После Елена Пеева в музикалната школа в Сливен, след това Румен Рачев, Жени Пашова и Любо Гърбев (преподавателите ми в НАТФИЗ), в следващ период Деси Софранова и Веселина Пършорова в дублажа на анимациите, после... Джуди и Маги Халваджиян. Списъкът е дълъг и благодаря на всички в него - от миналото, настоящето и бъдещето. Но най-вече съм изключително благодарен и на публиката, на хората, които ме гледат и се радват на нещата, които правя. Те ме откриват всеки нов ден, харесват ме и очакват да ме видят отново и отново. Според мен любовта на публиката наистина е най-голямата награда за всеки артист и е едно доказателство за неговото призвание.

- Наскоро зрителите те гледаха и в „Маскираният певец“ като Кукера. Как успя да скриеш от близките си участието си в шоуто?

- Много трудно. Аз съм доста прям и открит човек. Мразя да лъжа. Но тук, в този случай, знаех, че това е част от играта. Регламентът е такъв и направих всичко по силите ми да не се стига до лъжи, а някак да успея да прикрия истината, за да поддържам магията на шоуто. Беше истинско предизвикателство за мен. Много интересно, ново и хубаво. Аз ходя по доста участия из цяла България. Водя частни събития, сватби и церемонии, така че когато ме питаха какво правя в събота, аз отговарях “На участие съм”. Което не беше лъжа. Беше просто умело прикриване на подробностите около участието ми.

- Кой е любимият ти момент от предаването?

- Когато излезеш пред хората и си изпълниш песента - и тогава, въпреки, че не те виждат и не са сигурни кой точно си, те ти поднасят аплодисментите си, гласуват за теб и те подкрепят до края. Публиката притежава много силна интуиция, дори и когато си скрит зад маска. Благодаря им от сърце, че ме подкрепяха и ми се радваха много. Незабравимо беше!

- Кое от нещата, с които се занимаваш, достига най-лесно до младите хора?

- Според мен, всичко, което е направено с любов и е истинско, достига до младите хора. Новото поколение е доста интелигентно и умно, колкото и това да се отрича от много скептици. Те са жадни за истински, интересни и вълнуващи приключения. Без значение къде ще им ги поднесеш. На нашите концерт-спектакли идват и много млади хора. Шоу програмите по телевизията, както и сериалите ни се гледат от много млади хора. "Господари на ефира" също се гледаше от много млади хора. Така че, аз съм оптимист за всичко, което правя. Защото то достига задължително и до младата аудитория.

- Неведнъж си споделял, че обичаш да спортуваш. Още ли наблягаш на тениса или вече откри друга страст?

- Тенисът ми е любов за цял живот. Играя четири пъти в седмицата и напредвам. Но най-важното е, че тенисът ми доставя огромно удоволствие, прави ме по-здрав и е прекрасен начин да се заредя. Чрез него сменям обичайното натоварване и подарявам на тялото и духа си порция страст, състезание, емоция. Обичам този спорт и се надявам винаги да мога да го практикувам. Дай Боже! Обичам да ходя и на фитнес, на йога, да карам колело. Много е важно за всеки един от нас да се движи и да открие своите спортни занимания. Радвам се, че аз открих моите любими спортове, които са много зареждащи и за момента са ми достатъчни.

 - Имаш ли и други хобита?

 - В моя случай тенисът е голяма част от отговора на този въпрос. Освен да го играя, обожавам да гледам тенис и следя внимателно турнирите и мачовете. Взел съм си 64-инчов телевизор точно с тази цел. Обичам и природата. Карам мотор и колело, а в последните години през лятото пробвам и шнорхелинг. Тази година успях да поплувам януари и да видя през шнорхела невероятния морски свят на Малдивите. За първи път съм на това райско място и мисля, че това ще е дълготрайна любов.

- Ти си посещавал много страни. На коя дестинация би се върнал отново и защо?

- Много харесвам Рим, Барселона, Ню Йорк, Прага. Бих ги посещавал отново и отново. Но много ще се радвам, ако имам възможност да видя и всички други райски природни дестинации от нашата уникална планета. По-интересни са ми местата, в които Божията ръка преобладава пред човешката. Привлича ме непокътнатото и автентичното. Надявам се да мога да посетя повечето от тези кътчета.

- А кое място искаш да посетиш и още не си имал възможност?

 - Не съм бил още в Южна Америка и в Австралия. Очаквам с нетърпение да разгледам и тези места.

 - Върху какви нови проекти работиш?

- Сега правя нова песен, много интересна, с Мага. От скоро съм щастлив и в компанията на Бургаската опера и техния Симфоничен оркестър. Заедно представяме “Без Любов не Може” - един много любим мой концерт-спектакъл, в който пея 14 любими песни, под съпровода на невероятни музиканти. Диригент е Левон Манукян, а в актьорската част от спектакъла си партнирам със Соня Ковчезлиева в различни скечови ситуации. Продължаваме и с “Романтична комедия”, “Фалшив герой”, и с един нов, много интересен музикално-сценичен проект с Милица Гладнишка - с нас е бенд от невероятни музиканти, начело с Ангел Заберски. Общо взето, очертава се една много хубава и креативна 2020-та годита. Дай Боже, да сме здрави и да постигнем целите си, да радваме публиката в цяла България, а и не само. Благодарен съм от сърце за тази възможност.

ВИЗИТКА:

  • Ненчо Балабанов е роден на 17 април 1980 г. в Котел.
  • Учи в Техникум по електротехника и електроника „Мария Кюри“ в Сливен в специалност „Промишлена електроника с усилено изучаване на английски език“.
  • Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за куклен театър“ в класа на Румен Рачев.
  • Още докато учи в НАТФИЗ започва да се занимава с дублаж.
  • Става популярен още с участието си в различни телевизионни продукции, сред които „Господари на ефира“, „Като две капки вода“, „Полицаите от края на града“ и „Маскираният певец“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Д-р Цветеслава Гълъбова: Времето на самоизолация може да се превърне в успешно за нас в личен план

Заедно можем да съхраним своята човечност, само така ще излезем от кризата, коментира в интервю за "Монитор"  директорът на Специализираната болница по психиатрия „Св. Иван Рилски” в Курило.

Богомил Николов: Внимавайте, ако ви предлагат добавки за лечение на коронавирус

Заради мерките се надявам, че търговията за Великден ще е само в супермаркетите, а не в багажници на колите, казва в интервю за "Монитор" изпълнителният директор на „Активни потребители”

Галина Тимова: Заложихме на обучение чрез Facebook, за да достигнем до повече ученици

С допълнителни занимания хлапетата ще добият минимума знания и ще завършат успешно годината, коментира в интервю за "Монитор" зам.-директорът на 75-то ОУ „Тодор Каблешков” в столичния квартал „Факултета”