0

П айнерката Нели Николова, известна на широката публика с псевдонима Нелина, стана жертва във Варна на собствената си разсеяност.

Пайнерката Нели Николова, известна на широката публика с псевдонима Нелина, стана жертва във Варна на собствената си разсеяност.

При последния си гастрол в морския град жената-глас паркирала черния си Мерцедес на една от централните улици, близо до кметство „Одесос“, който бил отнесен от „паяк“, разказаха нейни почитатели. „Беше в средата на седмицата, май в сряда. Спря точно след забранителен знак и предупреждаваща табела с ясно изписан текст.

Когато излезе от колата, веднага я разпознах. Това е Нелина, казах на приятелите си, които също се зарадваха на случайната среща“, разказа Ивайло Митев, станал неволен свидетел на цялата история. Нито той, нито приятелите от компанията му обаче успяли да предупредят русенката, че колата е в нарушение и на място, което се контролира от „паяк“.

След известо време пристигнал специализирания автомобил, а екипът му натоварил набързо луксозния автомобил-нарушител. Не след дълго се появила и певицата, като носела няколко тоалета от хотела си. Тя останала втрещена, след като установила, че колата й липса.

Първоначално помислила, че са я откраднали, но след като я „светнали“, че е паркирала в забранената зона, взела такси и се отправила към общинския наказателен паркинг, където кротко я чакала колата й. Други нарушители веднага отстъпили реда си, за да може любимката им да уреди по-бързо формалностите и да си плати глобата.

На паркинга обаче я чакала нова изненада – Мерцедесът не искал да запали, тъй като компютъра му блокирал, като предпазна мярка срещу кражба. Наложило се да извикат компютърджии, които да го разблокират, преди да може Нелина да си тръгне поживо-поздраво. През цялото време певицта се радвала на изключително внимание. Край нея се въртяли услужливо, както служителите от общинската служба по репатриране, така и попадналите на наказателния паркинг по същата причина като нея прегрешили варненци.

Нели Николова завършва Английска гимназия „Гео Милев“ в родния си град Русе. Започва музикална кариера като певица във фолклорен ансамбъл ”Найден Киров”. През 1993 г. става солистка във формация „Фаворит“ заедно с Еми Стамболова. От 1996 г. Нелина развива самостоятелна кариера и е една от любимките на родния попфолк. Тя притежава драматичен сопран, приятен и плътен, с изключителна, овладяна мощ. Успешно изпълнява авторска музика в различни стилове, защото е сред певиците, които са способни да пеят всичко.