0

В ече е октомври и капризното есенно време диктува изборите ни за облекло. Макар че тази година инвестирахме повече средства в домашния халат и пантофи, време е да се оборудваме и с ботуши за предстоящите дъждовни и снежни дни. „Монитор“ подбра най-актуалните модели според модните критици от цял свят.

Вече е октомври и капризното есенно време диктува изборите ни за облекло. Макар че тази година инвестирахме повече средства в домашния халат и пантофи, време е да се оборудваме и с ботуши за предстоящите дъждовни и снежни дни. „Монитор“ подбра най-актуалните модели според модните критици от цял свят.

Колкото и невероятно да звучи за дамите в графата „кокони“,

кубинките продължават да са тотален писък на модата

и през този сезон. Като не говорим за съчетание с дънки и джинси, а за спортен шик. През пролетта те се съчетаваха дори с минижуп и елегантни рокли. През студените месеци те са малко по-високи и е препоръчително да се носят с кожени поли и панталони, които също са на мода. Добрата новина е, че с тази тенденция ще си подсигурим две неща, които трудно се постигат със средностатистическите фешън предложения - топли крака и шанса да вървим цял ден без умора.

Не по-малко шокираща е и следващата тенденция, която се внедри в наръчниците за добър вкус за есен/ зима 2020 г. Това са ботушите, които

имитират змийска кожа

Тук ще са доволни жените, които си падат по животински принтове и щампи. Засега предложенията с ботуши ала змийска кожа от световноизвестните дизайнери се ограничават само до такива с висок ток. При наличието на подходяща чанта можете да ги съчетавате с черни панталони или с изчистени спортно-елегантни рокли.

Продължаваме с

ботуши с квадратен връх

Тази тенденция не е изненадваща, имайки предвид, че този стил преобладаваше и при модните предложения за сандали. И тук, разбира се, говорим за такива на висок ток. Най-често се срещат модели с дебел ток, което е добра новина за дамите, за които офисът е втори дом и прекарват голяма част от деня си в ходене.

Следващият моден хит е може би най-интересният. Става въпрос за ботуши в два тона, досущ като

популярните през 60-те

години на миналия век. Независимо дали цветовете се разделят по средата, само на муцуната на обувката или пък някъде в задната част, тази тенденция ще внесе свежест в гардероба. Впечатление прави, че са на мода съчетанията с класически цветове – черно и бяло например.

Следващите две се отнасят до цветове. Според модните експерти е задължително през есенно-зимния период да имате обувки в

екрю или зелено

Екрюто е светло и лесно може да се комбинира с дрехите ви. Трябва обаче да избягвате да носите ботушите си в този цвят, когато е кално. При зеленото става въпрос за различни нюанси от тъмната гама - войнишко, горско и т.н. Добро съчетание за този тип ботуши ще е бежово или кафяво палто.

Последната топ тенденция

при ботушите за есен/зима 2020 г. опира до височината. Като тук не говорим за ток. Докато през изминалата година под светлината на прожекторите бяха ботушите до коляното, то през тази водещи са тези, които стигат до мястото между коляното и глезена. В този случай можете просто да си купите няколко чифта боти и да не мислите за друго.