0

С пециалисти от лондонския университет "Анджела Ръскин" установиха, че дамите, които не са доволни от размера на гърдите си, по-рядко се преглеждат за потенциално опасни тумори, пише в. "Метро".

Специалисти от лондонския университет "Анджела Ръскин" установиха, че дамите, които не са доволни от размера на гърдите си, по-рядко се преглеждат за потенциално опасни тумори, пише в. "Метро".

Екипът на проф. Вирън Суами изследвал медицинските досиета на 18 000 жени от 40 страни. От проучването станало видно, че британките са сред тези, които са най-недоволни от размера на бюста си. Две трети от поданичките на Нейно Величество не харесвали гърдите си. 48% от респондентките желаели по-пищен бюст, а едва 29 на сто били доволни от това, което им е дала природата. Британките се оказали тези, които най-много искали по-големи гърди в сравнение с представителките на останалите нации.

Неудовлетворението от размера на бюста води до някои психични последствия като потиснатост и ниско самочувствие. Тези дами по правило не са доволни и от теглото и от цялостния си външен вид.