Недостиг на устройства за онлайн обучение в социалните домове

Недостиг на устройства за онлайн обучение в социалните домове

Наличните електронни устройства в социалните услуги от резидентен тип не са достатъчни, за да осигурят обучение от разстояние в електронна среда на всички ученици, настани в тях. Това става ясно от писмо на зам.-образователния министър Таня Михайлова, в което моли образователните инспекторати да съдействат от училищата да бъдат заети таблети и лаптопи.

Тя обяснява, че е направено запитване дали децата от социалните услуги да бъдат включени в програмите на МОН за създаване на условия за достъп до онлайн обучение чрез осигуряване на компютри или други устройства. Затова е събрана информация относно наличните технически средства в домовете. „Обобщената информация на данните, постъпили от РУО, показва, че наличните устройства в тези услуги не са достатъчни, за да осигурят обучението от разстояние в електронна среда на всички настанени в тези услуги”, посочват Михайлова. Затова тя моли образователните инспекторати при възможност и необходимост да създадат организация за предоставяне на електронни устройства от училищата, в които учениците от социалните услуги се обучават, за да могат да учат онлайн.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.