0

П рез 1998 г. немският терапевт Труз Хардо разказва историята на едно момче в книгата си „Деца, които са живели преди: Прераждане днес“, заедно с други истории на деца, които сякаш си спомнят миналия живот с доказана точност, пише в esolibris.com.

През 1998 г. немският терапевт Труз Хардо разказва историята на едно момче в книгата си „Деца, които са живели преди: Прераждане днес“, заедно с други истории на деца, които сякаш си спомнят миналия живот с доказана точност, пише в esolibris.com.

Момчето било от друзската етническа група и невероятната му история била засвидетелствана от д-р Ели Лаш, който е известен с развитието на медицинската система в Газа като част от израелска правителствена операция през 60-те години.

Друзите са нация от около 200 000 души, която отдавна се е установила в Ливан, Сирия, Йордания и региона, който днес е Израел. Те не са мюсюлмани или християни, защото имат собствена религия. В Израел те се срещат главно в Голанските възвишения. Те са единствените неевреи, които служат в израелската армия. Прераждането представлява основата на техните вярвания.

В района на Голанските възвишения близо до сирийско-израелската граница, пише Хардо, тригодишно момче твърди, че си спомня, че е било убито в миналия си живот въз основа на рождените си белези.

Веднага след като се роди дете, тялото му се преглежда за родилни петна, тъй като се смята, че те идват от смъртоносни рани, получени в миналия живот. Ако се открият такива следи върху детето, се правят опити да се открие нещо от миналия му живот, веднага щом детето започне да говори, за да се получат първите улики за обстоятелствата на предишната му смърт.

Когато въпросното момче станало на три години, в горната част на челото му бил открит дълъг червен родилен знак, простиращ се към центъра на главата му. Създала се група от 15 души. Тази група се състояла от бащата на момчето и други роднини, няколко селски старейшини и представители от три съседни села.

От казаното от момчето те били напълно сигурни, че в миналия живот то живеело в съседство с тях. Добрият приятел на Труз Хардо, професор Ели Лаш, бил единственият недруз, който бил поканен да се присъедини към тази група, защото знаели, че той се интересува от прераждането.

Когато той и момчето пристигнали в първото съседно село, то било попитано дали му се струва познато. То им казало, че живее в друго село и те продължили напред.

Когато отишли там и го попитали отново, той им дал същия отговор. Накрая стигнали до третото село. Тогава момчето им казало, че живее тук. Изведнъж то успяло да си спомни някои имена от миналото.

Няколко месеца преди това момчето им казало, че човек го е убил с брадва, но не можело да си спомни собственото си име или името на убиеца. Сега то си спомнило името и фамилията си, както и името на убиеца си.

Един от най-старите селяни, който се присъединил към тази група, познавал мъжа, посочен от момчето. Той казал, че е изчезнал безследно преди четири години и е обявен за изчезнал. Те смятали, че той трябва да е получил някаква рана в този разкъсан от войната район, защото често се случвало хората, които се скитали между редовете на израелците и сирийците, да бъдат заловени или разстреляни, ако са заподозрени в шпионаж.

Тръгнали през селото и момчето им показало къщата си. Наоколо се събрали много любопитни хора. Изведнъж момчето се приближило до мъжа и казало името му. Мъжът отговорил утвърдително.

„Някога бях твой съсед. Скарахме се и ти ме уби с брадва – мъжът изведнъж побелял като чаршаф. Тогава тригодишното момче казало: „Дори знам къде си заровил тялото ми“.

Как можело да знае къде бившият му съсед е погребал тялото след смъртта? Почти ежедневно моите клиенти ми описват следния сценарий след смъртта по време на регресионната терапия: след смъртта душата напуска земното тяло и в повечето случаи е в състояние да види тялото отгоре. Често тя витае там известно време и може да види точно какво се случва с тялото. По-късно ще чуем за това от други деца.

Известно време цялата група, придружена от много любопитни хора, скитала из близките полета. С нея бил и мъжът, в когото момчето разпознало убиеца си. Тогава момчето спряло пред купчина камъни и казало: „Погреба тялото ми под тези камъни има и брадва там“.

Премахнали камъните и намерили под тях скелета на възрастен в дрехите на фермер. Ясно се виждала пукнатина в предната част на черепа.

Сега всички се взрели в убиеца, който най-накрая признал пред всички престъплението. След това отишли ​​на мястото, където според момчето била заровена брадвата. Не им се наложило да копаят много преди да я открият.

Прераждането е факт за живота на Друзите, те не се нуждаят от никакви доказателства, за да докажат това убеждение, и въпреки това винаги ги поразява всеки път, когато прераждането се потвърждава отново в такива случаи. Друзите също вярват, че те винаги се прераждат като друзи.

Може би груповата регресия сред хората ще докаже дали това е вярно. Тогава Ели попитал хората какво ще се случи с убиеца. Казали, че няма да го предадат на полицията, но сами ще решат какво наказание ще му дадат.