Не Пеевски е проблема на „Репортери без граници“. Имат проблем с дезинформацията
2

Не Пеевски е проблема на „Репортери без граници“. Имат проблем с дезинформацията

Сайтът на Агент Академик „Фрогнюз“ направи програмно интервю с шефката на балканската секция на „Репортери без граници“ Полин Адес-Мевел. От него лъсват два основни проблема на организацията – тежка некомпетентност и склонност към дезинформация.

 

Поне в частта за България е точно така. И не само заради постоянното вкарване на името на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски в разни доклади, писани на коляно. Този стил на работа на „репортерите“ очевидно няма да се промени. Защото шепа народ, представящи се за журналисти, са се поставили в услуга на олигарсите. Повече от ясно е, че Делян Пеевски пречи на интересите на същите, притеснява ги, смущава ги, не ги оставя да спят. Но олигарсите са му намерили цаката – врътват един телефон и веднага се намира някой репортер без граница, с празна раница. Поръчват му какво да напише. Хем репортерът Х е доволен, защото си е уплътнил времето, а и такива поръчки не са безвъзмездни. И олигарсите са доволни, защото са захранили поредния доклад на „Репортери без граници“ с информация срещу Пеевски. И дежурните репортери, по правило анонимни, и поръчителите отлично знаят, че тази информация всъщност е дезинформация.

От години питаме, а отговор не получаваме – кои са тези вездесъщи репортери, които анонимно петнят родната журналистика с непроверени писания, лъжи и инсинуации. Много бихме искали да разберем кой или кои репортери излъгаха г-жа Полин Адес-Мевел, че телевизионната водеща Виктория Маринова е изнасилена и убита заради журналистическата си работа. Тази лъжа бе опровергавана многократно. Виждаме обаче, че шефката на балканската секция на „Репортери биез граници“ Полин Адес-Мевел продължава да тъне в неведение. Защото в интервюто за „Фрогнюз“ отново цитира тази лъжа и то съвсем убедено. Още по-странно е, че журналистката, която я интервюира, беше говорител на НСБОП. Поне тя би трябвало да е етична към поднасянето на информация за разкрити престъпления. Защото по отношение на това убийство МВР си свърши работата блестящо. И убиецът бе заловен. Очевидно обаче излизането от активната журналистика деформира и професионалните качества на „колежката“, защото тя по никакъв начин не показва, че в интервюто има неверни неща. Иначе е ясно, че създателят на сайта Огнян Стефанов, известен в журналистическите среди и не само като Агент Академик, има основание да докладва на шефа си – банкера беглец Цветан Василев, за добре свършената работа. Защото всеки фейк за Пеевски в този сайт е отчет. Глупаво е, че „Репортерите без граница“ кълват на въдицата на олигарсите и произвеждат неверните си доклади. Не Пеевски е техния проблем. Генералният проблем на тази организация е, че тиражира и продуцира лъжи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.