Назначиха д-р Борис Борисов за зам. изпълнителен директор на Агенцията по храните

Назначиха д-р Борис Борисов за зам. изпълнителен директор на Агенцията по храните

Д-р Борис Борисов е назначен на длъжността заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Той поема ръководството на дейностите по отношение на здравеопазването на животните, съобщиха от ведомството. 

Д-р Борисов е дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет – Стара Загора. През 2007 и 2012 година завършва следдипломни специализации – „Организация и управление на профилактиката и борбата със заразни и паразитни болести по животните“ в Стара Загора и „Ветеринарно-санитарна експертиза на храни от животински произход“ в Лесотехнически университет – София. Той има над 20 години стаж в Националната ветеринарномедицинска служба, по-късно става част от БАБХ, като заема различни длъжности. Между 2008 и 2009 година е директор на Регионална ветеринарномедицинска служба – София област, за кратко през 2010/2011 година заема същата позиция, но в структурата в град Плевен. Повече от 9 години ръководи дирекция „Контрол на ветеринарномедицинските продукти“ в Централно управление на БАБХ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.