НАТФИЗ открива онлайн ремонтирана учебна сграда

НАТФИЗ открива онлайн ремонтирана учебна сграда

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” ще открие ремонтираната сграда „Б” онлайн заради извънредното положение у нас. Прерязването на лентата от ректора на вуза д-р Станислав Семерджиев ще бъде излъчено във фейсбук и сайта на университета. Чрез социалните мрежи ще могат да се задават и въпроси относно проекта.

Сградата е ремонтирана по проект „Модернизация и обновяване на учебната среда - гарант за повишаване качеството, привлекателността и ефективността на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Той е на обща стойност 3 018 750,16 лв. От тях  2 548 571,63 лв са европейско съфинансиране, 449 747,93 лв национално съфинансиране и 20 430,60 лв. от бюджета на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов.

По проекта на шестия етаж са направени две нови учебни зали за студентите, обучаващи се в куклено изкуство. „Ще бъдат поставени паравани и осветление, там ще се осъществяват практическите задачи, поставени от преподавателите.”, обясни зам.-ректорът на вуза Владимир Кузманов. Кукленият театър на втория етаж също е минал през основен ремонт. Той е обновен с модерна техника, преустроена е кабината за звука и осветлението. С ремонта е увеличен и капацитетът на залата – от 60 на 84 места.

На петия етаж пък е направена нова голяма компютърна зала за студентите от кинофакултета. Тя разполага с 6 студия за монтаж. Освен тях, за обучавщите се във факултета има и друга компютърна зала с 30 работни места.

Аулата на вуза също е преустроена със 164 места. С ремонтните дейности е решен и проблемът с акустиката в залата, обясни Кузманов. Там ще се провеждат събранията на академията и някои теоретични обучения на студентите.

По проекта сградата е санирана, направен е цялостен ремонт на покрива, подменени са осветлението и отоплението. Общите части също са реновирани. Фоайетата и коридорите са преустроени, сложени са нови парапети. За хората с увреждания пък са поставени необходимите съоръжения за предвижване и асансьори. Според зам.-ректорът след ремонта средата за обучение ще бъде много по-приятна.

Церемонията за откриване на обект – сграда „Б“ на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ще се проведе на 24 март от 16.00 ч., на ул. „Стефан Караджа“ №120.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.