0

Н ормалните за всяка есен настинки и грипове са причина за падналите представления от програмата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София, разясниха за Агенция „Монитор“ оттам.

Нормалните за всяка есен настинки и грипове са причина за падналите представления от програмата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София, разясниха за Агенция „Монитор“ оттам.

Драматургът Богдана Костуркова каза, че засега Сатиричният театър работи нормално и няма повод за притеснение. Вчера е бил отменен спектакълът „Сама жена“ от Дарио Фо, тъй като Албена Михова и Калоян Трифонов са били без глас, но тестовете им за коронавирус са отрицателни.

„Не е вярно, че Сатирата 2 седмици няма да работи, функционира си нормално. Отмяната на заглавия е заради нормалните за всяка есен настинки и грипове. Довечера си има „Импровизирай това“ с Михаил Сървански, така че всичко си върви нормално“, заяви Костуркова.

Тя обяви, че преди дни са правени тестове за коронавирус на всички, но не знае да има положителни.

Актьор от спектакълла обаче каза, че Сървански наистина е болен, изолиран е и довечера ще импровизирот без него, с други колеги.

От касата на театъра също потвърдиха, че продават билети за постановката довечера и заявиха: "Ако имаше болни от коронавирус, и ние нямаше да сме тук, да вдигаме телефона и да продаваме билети".

В момента се репетират и нови заглавия - "В края на уикенда" от Момо Капор с Елена Атанасова, Иван Панев и режисьор Калин Сърменов. Друга комедия при тях репетира и режисьорът Владлен Александров.