Наследникът на „Дяволското гърло“ ще търси нова локация

Наследникът на „Дяволското гърло“ ще търси нова локация

Кметът на Смолян дал кабинета си за някои от кадрите

Кримисериалът „Дяволското гърло“ беше първата телевизионна поредица след 1989 г., която излезе извън рамките на столицата и камерите се завъртяха за цели два месеца в края на лятото на 2017-а в Родопите. „Винаги в моята работа се стремя да правя нещо ново. Когато трябваше да снимам „Дяволското гърло“, основната идея за този проект ми беше локацията да бъде герой от разказа, а Родопите бяха много подходящо място“, сподели пред „Монитор“ продуцентът Евтим Милошев, който с фирмата си „Дрийм Тийм“ реализира първия сезон на поредицата.

Затова и не е търсил подкрепа от общината. Намерил партньори

в Пампорово, където изградил базата

и те били достатъчна подкрепа за бюджета на продукцията, а за община Смолян останала само логистиката и да даде красотите си на камерите.

„Самочувствието да изнеса продукцията извън София стъпи върху опита, който имах с организиране на толкова много сезони на „Сървайвър“, обяснява обаче Милошев, който е убеден, че не бюджетът, а опитът са му помогнали да реализира, и то по този начин сериала. „Важно е как си разпределяш ресурсите, а това умение идва от опита. Ако ме накараш да направя хеликоптер и да ми дадат три пъти по-голям от нужното бюджет, аз хеликоптер не мога да направя“, категоричен е той. „От общината получихме безкрайна логистична подкрепа, съпричастност и истинско човешко отношение“, споделя продуцентът.

С тези чувства е останал и кметът на Смолян Николай Мелемов. „Още тогава заявих пълната си подкрепа и застанах зад този проект и община Смолян стана част от него. Евтим Милошев разкри защо с екипа му са избрали нашия край. Той посочи, че за него Смолян е столица на Родопите“, каза пред „Монитор“ градоначалникът, който е дал дори собствения си кабинет за някои от кадрите. Съдействал е да се завърти камерата и в подземията на общината,

в бившия диспансер за белодробни заболявания

а областният управител Недялко Славов е позволил да влязат и в неговата администрация.

И как иначе, тази поредица се оказа може би най-добрата туристическа реклама на региона. Може би заради това г-н Мелемов с готовност заявява: „Разбира се, че сме готови да станем домакини и за втория сезон“. По-вероятно е обаче продукцията да гостува другаде, защото самият Евтим Милошев потвърди, че историята е започнала и завършила там в Дяволското гърло и вече сме видели финала й. В главата му обаче вече има нови локации за следващата порция серии. „Нова телевизия ми казаха: „Ако можеш да направиш нов сезон, веднага ще го излъчим“. Но не може да стане толкова бързо. Реалистично, най-рано мога да снимам следващото лято“, разкри Милошев. Именно за този следващ проект би потърсил и финансиране от общината домакин. Дори е замислил нещо доста по-голямо. „Телевизията представи „Дяволското гърло“ на вече отминалия фестивал в Кан. Интересът е бил огромен. Но на мен амбицията ми е по-скоро за продължението - да го направя международна копродукция. И за „Дяволското гърло“, още на сценарно ниво имах възможност, но губех времето, трябваше да чакам за снимане следващата година. Сега ми е по-лесно и мисля, че ще направим сериозна международна копродукция – действието ще се развива у нас, разбира се, но така, че може да го изнесем навън директно“, планира Милошев. За момента в плана влизат и двамата основни актьори от първия сезон Владо Карамазов и Теодора Духовникова. Но винаги плановете могат да се променят, дали заради техния натоварен график, дали за да не станат засичания в други продукции, които вървят към дадения момент и те участват.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.