0

Привет, скъпи блондинкофили!

Днес е вторник и е време за свежа доза мъдрости от прекрасните ни руси (и пълни със сиво вещество) глави. Докато светът търси начини да се справи с новия коронавирус, ние ще обърнем внимание на друг вид необходими мерки – за запазване на връзка, в която една от страните страда от коварната болест Ревност.

Привет, скъпи блондинкофили!

Днес е вторник и е време за свежа доза мъдрости от прекрасните ни руси (и пълни със сиво вещество) глави. Докато светът търси начини да се справи с новия коронавирус, ние ще обърнем внимание на друг вид необходими мерки – за запазване на връзка, в която една от страните страда от коварната болест Ревност.

Едва ли има жена, която не е изпадала в ситуация, в която да иска да убие Онази повлекана с късата пола, която се котка на всичко куцо, кьораво и сакато, в това число и на Вашия избраник. Ако можехме да елиминираме такъв тип хора само с поглед, светът щеше да е доста по-спокоен и слабо населен.

Но да се разграничим от тези „евтини индивиди“. Всеки човек е изпитвал ревност от бившия партньор на изгората си, от някой колега и прочие. Философите през вековете са на различно мнение – от това, че „който обича, той ревнува“, до напълно противоположното твърдение.

Откъдето и да го въртим, това е често срещан проблем в една връзка. Затова е важно да знаем как да преглътнем егото, за да запазим добрия тон в отношенията си. Както и какъв е правилният начин да отвърнем на нападките, че слагаме рога. Ето и няколко съвета:

Уважавайте чувствата на другия

Когато сте в сериозна връзка трябва да жертвате част от свободата си и да се съобразявате с чувствата на половинката си. Ако това ви тежи, значи е по-добре да смените партньора или да се отдадете на ергенски запои. В хипотезата, в която вас ви ревнуват, опитайте се да не вдигате скандал. „Това е твой проблем!“ е най-лошото изречение, с което можете да застреляте отсрещната страна в дискусия относно това дали сте загледали сервитьорката/ фитнес инструктора. Трябва да покажете на любимия човек, че разбирате как се чувства, но няма защо да се притеснява, тъй като „не съществува по-прекрасно същество“.

Всичко в малки дози е полезно

Всичко е полезно, стига да е в мярка. Представете си колко скучна ще е една връзка, ако никога не се стигне до скандал от ревност (страхотен повод за секс за сдобряване). А и ако си направите експеримент да флиртувате пред партньора си с мачо/ кифла и той не реагира, значи не му пука за вас и вашата връзка. Нормално е всъщност страхът от изневяра да се появи в по-късен етап от връзката. Причината – тогава сме инвестирали време и нерви, и се притесняваме да не изгубим постигнатото. Ако сме превърнали средностатистически мамин лигльо в истински мъж в рамките на пет години, как да го дадем с лека ръка на съседката? Та, по-точен пример от това няма.

Премислете, преди да вдигнете скандал

Експертите съветват да поемем дълбоко дъх, преди да вдигнем страшен скандал на гаджето заради ревност. Може да са ви хванали бесовете на момента, но ако отидете в другата стая и се усамотите с мислите си, може да осъзнаете, че притесненията ви не са основателни. Налейте си едно и преглътнете егото. Разбира се, говорим за ревност от разговор с трето лице, а не да хванете половинката в леглото с чужд човек.

Заглеждането не е знак за изневяра

Това се отнася специално за представителките на нежния пол. Мили дами, при положение, че заглеждате сладура с готино дупе от кафенето, защо се сърдите, ако Милото загледа силикона на някоя пантера по улицата. Красотата не е престъпление, нито това да плакнем очи по нея. Това обаче не означава, че партньорът ви ще заговори сексбомбата, камо ли че ще ви изневери с нея.

Разкарайте неверниците

Понякога ревността е напълно основана. Ако половинката ви излиза от стаята за разговори, крие телефона си и влиза с него в тоалетната, прибира се късно и изчезва за командировки – честито, най-вероятно вече имате рога. Разкарайте с кеф този човек от живота си и продължете с гордо вдигната глава. Да не забравяме, че е най-тъмно преди зазоряване.