Народният театър отменя спектаклите си до 15 ноември

Народният театър отменя спектаклите си до 15 ноември

Народният театър „Иван Вазов“ отменя планираните от 1 до 15 ноември 2020 г. спектакли и на трите си сцени. Решението е взето въз основа на насоките, дадени от министъра на здравеопазването през последните дни и данните за усложняващата се епидемиологична обстановка.

„Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, служителите и зрителите си като национална културна институция в настоящата ситуация продиктуваха това нелеко решение. И нека в този труден момент си припомним думите на нашия патрон Иван Вазов - "И мой дълг е, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: "Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България!", каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

За "Монитор" от отдел "Връзки с обществеността" на театъра казаха, че засега при тях нещата са добре, но за да продължат да бъдат добре, се налага представленията временно да спрат за 2 седмици, вместо да се отменят ден по ден. Без да уточняват бройката на заболелите, оттам обясниха, че това се прави не заради много положителни тестове, а защото има доста контактни лица с такива с положителни за коронавирус.

Театърът планира да възстанови дейността си на 16 ноември 2020 г. Дотогава ще продължи да работи билетна каса „Юг“ (вход от ул. „Иван Вазов“), която ще бъде отворена всеки ден от 11:30 до 19.30 часа.

В срок до 30 ноември зрителите, закупили билети за отменените представления, имат следните възможности:

1. При наличие на свободни места – преиздаване на нови билети със същия номинал за следващи дати на отменените спектакли;

2. Преиздаване на нови билети за други спектакли от репертоара на Народен театър „Иван Вазов“ от ценови пояси, съответстващи на анулираните им билети;

3. Възстановяване на сумите за закупени билети (извършва се на касите на театъра).

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.