0

А встралийската полиция осъществи един от най-лесните си удари, след като ван, натоварен с метамфетамини за 140 милиона щатски долара, се блъсна в две патрулки, паркирани пред полицейско управление в Сидни, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Австралийската полиция осъществи един от най-лесните си удари, след като ван, натоварен с метамфетамини за 140 милиона щатски долара, се блъсна в две патрулки, паркирани пред полицейско управление в Сидни, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

"Това беше едно от най-лесните залавяния на наркотици, осъществени някога от полицията на Нов Южен Уелс", съобщи говорителката на силите на реда Глин Бейкър. "Злосторникът явно е имал много лош ден - за да се блъснеш в полицейски коли с толкова много дрога, наистина трябва да си имал много лош късмет!"
Инцидентът станал в понеделник в полицейското управление в Истууд в югозападната част на град Сидни. Полицай задържал вана един час след сблъсъка в района на предградието Райд. При претърсване на возилото на нарушителя били открити 13 кашона с 273 килограма метамфетамини на стойност 140 милиона долара. Бил задържан 28 годишен мъж с обвинение за търговия с наркотици и опасно шофиране.


От полицията съобщиха, че никой не е пострадал при инцидента, но една от патрулките била сериозно увредена.