Напусналите БСП предлагат банкова ваканция

Напусналите БСП предлагат банкова ваканция

Крайно необходимо е кредитополучателите да получат банкова ваканция за периода на извънредната епидемична обстановка, за която са наложени ограничения на нормалнното функциониране на ключови отрасли. Това заявиха депутатите, напуснали БСП, по време на брифинг в парламента. 

От името на самообявилите се за прогресивни социалисти, депутатът Красимир Янков заяви, че мярката е необходима с оглед "спирането на дейностите и недостатъчната подкрепа за работещите в държавата". По думите му те ще натрупат задължения и ще попаднат в дългова спирала поради невъзможност да прокрият битовите си нужди. 

Предложението на напусналите БСП е да не се начисляват лихви и неустойки при забавено плащане, както и да се премахне възможността задължението да бъде обявено за предсрочно обслужване или пък договорът да бъде прекратен поради неизпълнение до 2 месеца след отмяната на извънредната епидемична обстановка. 

Прогресивните социалисти поискаха още работещите в секторите, които са преустановили дейност по заповед на здравния министър, да получат 100-процентови компенсации на работните си заплати. 

"Предвидената към момента мярка не покрива жизнения стандрат на работещите в спрените сфери и ще доведе до влошаване на жизнения им статус, който и без това не е достатъчно висок", казаха отцепилите се от БСП.   

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.