НАП обновява информацията в сайта си

НАП обновява информацията в сайта си

Националната агенция по приходите (НАП) обновява информацията в сайта си. Причина за подновяването на документи и данни са приети промени в данъчното и осигурителното законодателство, поясняват от приходната агенция. Достъпът до сайта не е прекъснат и той все още може да се използва безпроблемно.

Припомняме, че някои от новите образци на документи бяха пуснати още през декември, като това включва Справката за изплатени доходи на физически лица, както и Справката за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

За да бъде увеличена сигурността при обмен на данни пък от НАП изтъкнаха, че е важно потребителите да следят за актуализацията на браузърите си. Само след седмица Microsoft ще спре поддръжката на операционна система Windows 7, което означава, че компютърът ще стане по-уязвим откъм атаки, защото вече няма да има актуализации на софтуера.“ Възможно е използването на Windows 7 след средата на януари 2020 г., да доведе до затруднения при използването на електронните услуги на НАП“, казаха още от ведомството. Затова, за да може да има по-голяма сигурност, от 17 февруари всички електронни услуги ще бъдат достъпни единствено, чрез използването на криптографски транспортен протокол, версия 1.2 /TLSv1.2./ За целта операционната система на компютъра трябва да е минимум Windows 8 или Windows 8.1. Уеб браузърът пък трябва да е с актуална версия, поддържаща криптографския транспортен протокол.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.