Ново отлагане на сроковете по Наредба Н-18 няма да има, стана ясно след среща на Националната агенция по приходите (НАП) и производители, внедрители и ползватели на софтуер за продажби, провела се днес.

Заместник изпълнителният директор на приходната агенция Пламен Димитров подчерта, че в оставащото време до края на януари 2020 г., респективно до края на март, търговците трябва да направят всичко необходимо, за да се декларират пред НАП, а разработчиците трябва да подготвят и внедрят СУПТО в бизнеса, съобразно новите правила и изисквания за касовите апарати.

По време на срещата за пореден път се уточни, че

местните производители на СУПТО може да го инсталират без чужди платформи

като Microsoft, SAP и Oracle да се превръщат в софтуер за управление на продажбите. В списъка на НАП за такъв софтуер вече са налице възможности, базирани на чуждестранни софтуерни решения.

По време на общественото обсъждане ще бъдат коментирани и предложени за промяна текстове от наредбата с цел по-лесното й разбиране и прилагане. Освен това, от агенцията ще

изготвят подробно указание за това как да се приложи нормативният акт.

Очаква се в следващите седмици да продължат срещите с различни професионални и браншови организации, както и с разработчиците на софтуер за продажби.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕП подкрепи Кристин Лагард за президент на ЕЦБ

Европейският парламент подкрепи днес с 394 гласа "за" срещу 206 "против" и 49 въздържали се Кристин Лагард за следващ президент на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщиха световните агенции.

България е сред водещите страни в Европа по управление на корабния трафик

„Гордост е да кажем, че сме сред четирите водещи държави в Европа по управление на корабния трафик“, заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при откриването на Международната конференция „20 години Ръководство на корабния трафик в България“.

Задава се внос на мед с пестициди от Южна Америка

Огромни количества пчелен мед ще бъдат внесени в ЕС и респективно в България от Южна Америка, като има риск голяма част от тях да съдържат остатъци от пестициди, забранени за използване в Европа. Причината е постигнато политическо споразумение между Общността и аналогичната организация за свободна търговия МЕРКУСОР на страните от субконтинента.