НАП: Ново отлагане на сроковете по Наредба Н-18 няма да има

НАП: Ново отлагане на сроковете по Наредба Н-18 няма да има

Агенцията ще помогне на бизнеса да отговори на новите изисквания

Ново отлагане на сроковете по Наредба Н-18 няма да има, стана ясно след среща на Националната агенция по приходите (НАП) и производители, внедрители и ползватели на софтуер за продажби, провела се днес.

Заместник изпълнителният директор на приходната агенция Пламен Димитров подчерта, че в оставащото време до края на януари 2020 г., респективно до края на март, търговците трябва да направят всичко необходимо, за да се декларират пред НАП, а разработчиците трябва да подготвят и внедрят СУПТО в бизнеса, съобразно новите правила и изисквания за касовите апарати.

По време на срещата за пореден път се уточни, че

местните производители на СУПТО може да го инсталират без чужди платформи

като Microsoft, SAP и Oracle да се превръщат в софтуер за управление на продажбите. В списъка на НАП за такъв софтуер вече са налице възможности, базирани на чуждестранни софтуерни решения.

По време на общественото обсъждане ще бъдат коментирани и предложени за промяна текстове от наредбата с цел по-лесното й разбиране и прилагане. Освен това, от агенцията ще

изготвят подробно указание за това как да се приложи нормативният акт.

Очаква се в следващите седмици да продължат срещите с различни професионални и браншови организации, както и с разработчиците на софтуер за продажби.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.