0

„Приемам факта, че още съм тук, живея, дишам... Всички онези малки неща, които съм приемала за даденост, в момента имат по-голямо значение отпреди“. Така Наоми Кембъл обобщава чувството да стане на 50 години, като вдигна наздравици за юбилея си на 22 май.

„Приемам факта, че още съм тук, живея, дишам... Всички онези малки неща, които съм приемала за даденост, в момента имат по-голямо значение отпреди“. Така Наоми Кембъл обобщава чувството да стане на 50 години, като вдигна наздравици за юбилея си на 22 май.

Дебютът на звездата пред широка публика датира още от 1978-а, когато е едва на 7. Тогава тя се разписва с участие във видеоклипа на Боб Марли към песента Is This Love. На 15-годишна възраст Наоми е забелязана от модния агент Бет Болд и прави първите си стъпки във фешън индустрията.

Скоро след това дефилира за световноизвестни марки като „Версаче“ и дори се появява на корицата на британското списание Elle.

В края на 80-те вече е известна като част от „Троицата“, заедно с Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън като най-популярните манекенки в света по това време.

Към днешна дата Кембъл може да се похвали с участие в куп рекламни кампании, ревюта и фотосесии. Миналия декември тя получи специално отличие в рамките на церемонията по връчването на Британските модни награди. От състоялото се в Лондон събитие красавицата заслужено си тръгна със званието „Модна икона“.

През последните дни й се наложи да изпадне в необичайна ситуация – сама да си организира фотосесия. Наоми блести на корицата на сп. Essence, а снимката си е направила с мобилен телефон. Отговорна е и за избора си на дрехите, грима и прическата.

„За мен беше голяма чест и много необичайно начинание. Въпреки че беше тъжно напомняне за ситуацията, в която се намираме, ми донесе надежда. Обнадеждена съм, че в моята индустрия можем да се справим и по този начин“, разказа в интервю за изданието тя.

Супермоделът разказа, че все още е трезва и пази здравето си, като не близва алкохол.

Тя се е фокусирала в смисъла на живота си, като по нейни думи това е благотворителността. Наоми ръководи организацията Fashion for Relief, която беше основана след урагана Катрина, и събира средства в помощ на хора, които са пострадали при природни бедствия. Тя планира да впрегне още сили и енергия в алтруистични инициативи. Те по традиция са свързани с Африка.

„Липсва ми континентът. Липсват ми Сенегал, Нигерия, Южна Африка, Кения... Те са толкова различни и в същото време ги грозят еднакви опасности. Аз се чувствам като у дома си и съм спокойна в Африка. Там се чувствам в безопасност. Там съм щастлива“, заяви тя.

Кембъл няма намерение скоро да се отдаде на почивка: „Вярвам, че ще си отдъхна, когато Господ реши така. Дотогава продължавам на пълни обороти“.

ТАЙНА НА КРАСОТАТА

Поддържа визията си със сол и оцет

Супермоделът Наоми Кембъл се храни здравословно и тренира, за да поддържа добра визия. Освен това обаче се отдава на релакс във ваната, за да преодолее стреса. Звездата призна, че кисне по 30 минути на ден, като слага във водата кашерна сол, епсом соли и оцет. В друга традиция за нея се е превърнало и всекидневното пиене на сок от целина. Останалото си свободно време Кембъл запълва с четене, слушане на музика и танци. "Старая се да търся позитивите. Правя всички тези неща, за да се насладя на дома си, което рядко ми се удава", сподели наскоро модната икона.