0

Д овършването на автомагистрала „Хемус“ до 2024 г. остава наш основен приоритет. За разлика от опонентите ни, които предлагат общи приказки за пътната инфраструктура, за нас българските граждани са се убедили, че поемаме ангажименти и ги изпълняваме. Това написа във фейсбук зам.-регионалният министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

Довършването на автомагистрала „Хемус“ до 2024 г. остава наш основен приоритет. За разлика от опонентите ни, които предлагат общи приказки за пътната инфраструктура, за нас българските граждани са се убедили, че поемаме ангажименти и ги изпълняваме. Това написа във фейсбук зам.-регионалният министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

"Всички виждат, че „Хемус“ се строи, напредва ритмично и ще бъде готова. Ще се сбъдне десетилетната мечта на Северна България. АМ Хемус ще даде тласък на икономиката така, както „Тракия“ спомогна за развитието на Южна България", написа Нанков.

Той уточнява, че предстои завършването на участъкът от 16,3 км от п.в. „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“ край Търговище. Напредва и 52-километровия участък от п.в. „Боаза“ до пресичането с пътя Ловеч - Плевен. Вече се полагат първите асфалтови пластове по трасето от Боаза до пътен възел „Дерманци” при пресичането с третокласния път Луковит - Угърчин. Останалите отсечки са в различен етап на подготовка. "Поемаме ангажименти, които изпълняваме", завършва поста си Нанков.