Намаляват цените на чадъри и шезлонги и през лято 2021

Намаляват цените на чадъри и шезлонги и през лято 2021

Министерският съвет прие Решение за отправяне на предложение до концесионерите на морски плажове за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите по ивиците за летен сезон 2021г. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Стопаните на плажове, които желаят да се включат следва да поемат задължение да намалят цените на плажните принадлежности в диапазон

от 50% до 100%,

вследствие на което концесионното им такса ще бъде намалена със същия процент. Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването на концесионното възнаграждение, извършено съвместно с поевтиняването на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г., концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените със споразумението и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за 2021г. следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември 2021г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.