0

Д иректорът на Софийската филхармония – диригентът Найден Тодоров, спечели за втори път след 2012-а приза "Музикант на годината". В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получавали двукратно отличието.

Директорът на Софийската филхармония – диригентът Найден Тодоров, спечели за втори път след 2012-а приза "Музикант на годината". В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получавали двукратно отличието.

От сцената на зала "България" маестро Тодоров благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот – този на БНР, с който е имал изключителни успехи, и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години оглави. Найден Тодоров е убеден, че наградата е в резултат на прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе отново на пулта пред филхармониците на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата "Романтична" симфония на Брукнер и Концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

Още една награда отиде при състав на Софийската филхармония. „Кварто квартет“ в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията "Проект на годината" за музикалния спектакъл за деца "Кармен". На 1 юни в зала "България" те ще представят своя нов проект "Вещици и магьосници".