0

З аекът Мик, който през февруари отпразнува 16-ия си рожден ден, беше признат от Гинес за най-стария в света, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Заекът Мик, който през февруари отпразнува 16-ия си рожден ден, беше признат от Гинес за най-стария в света, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Мик е заек-агути. Той живее в Бъруин. Стопанката му Лиз Ренч разказа, че за първи път го е видяла през 2004 г., когато е работела в приют за животни. Неин приятел го осиновил, но се преместил в друг град и Мик останал при нея.
"Много се гордея с него. Вдъхновява ме издръжливостта му и позитивността, която показва през целия си живот" - каза Ренч.


"Много пъти съм си мислела, че го губя, но той успя да се адаптира към процесите на стареенето, да ги приеме и остава силен. Грижа се за зайци от 20 години и досега не съм имала такъв, който да живее повече от 13 години".
Най-старият заек, вписан в книгата на рекордите на Гинес, е Флопси, живял повече от 19 години. Той се е родил на свобода в Австралия, но го прибрали тасманийци през 1964 г. и останал да живее с тях.