0

Н а ексклузивно събитие в столицата се състоя родната премиера на новото Volvo XC60 Polestar Engineered. Моделът представлява уникална спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid с цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и бранда за Performance електромобили на компанията Polestar. Мощната хибридна технология съчетава силата на бензинов битурбо двигател и електромотор, която превръща Volvo XC60 Polestar Engineered в динамичен шведски SUV.

На ексклузивно събитие в столицата се състоя родната премиера на новото Volvo XC60 Polestar Engineered. Моделът представлява уникална спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid с цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и бранда за Performance електромобили на компанията Polestar. Мощната хибридна технология съчетава силата на бензинов битурбо двигател и електромотор, която превръща Volvo XC60 Polestar Engineered в динамичен шведски SUV.

Оптимизацията, направена от Polestar, добавя ново излъчване и усещане на един от най-продаваните модели на Volvo. Двигателят Т8 Recharge, който е оборудван с механичен и турбокомпресор, получава доработки и достига комбинирана мощност от 405 к.с. и въртящ момент от 670 Нм. Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и литиево-йонна батерия с капацитет 11,6 кВтч, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3,3 л/100 км и емисиите на CO2 от само 73 г/км правят новото XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV на пазара.

Освен това инженерите от Polestar правят подобрения в 8-степенната автоматична предавателна кутия, окачването и спирачната система на автомобила за едно не само безопасно, но и истински вълнуващо шофиране. Специалната опорна греда, както и уникалните регулируеми амортисьори с двоен клапан са заимствани от спортното купе Polestar 1. Спирачната система е оптимизирана с впечатляващи 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати, гарантиращи максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при дръзко шофиране.

Новото Volvo XC60 Polestar Engineered е първото по рода си високопроходимо Volvo с подобрения от Polestar, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване. Уникалният скандинавски дизайн на Volvo XC60 е подправен с едно ново и дръзко излъчване.

Отвън шведския SUV блести с впечатляващи 21-инчови джанти, ексклузивна предна решетка с лого Polestar и редица хромирани елементи, придаващи силно наелектризиращ характер на автомобила. Отвътре ювелирните елементи, първокласното качество на материалите и пословичните седалки на Volvo са изнесени на още по-впечатляващо сетивата ниво.

Новото Volvo XC60 Polestar Engineered е оборудвано и с интуитивни технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3-инчов TFT дисплей, интеграция на смартфон, индуктивно зареждане на телефона, Volvo on call и редица други системи за свързаност в помощ на водача. За безопасността на водача и пътниците на борда има пълният набор от познатите системи за активна и пасивна защита.

Стандартното оборудване включва системата City safety с автоматично спиране и защита на пешеходци, велосипедисти и големи животни, системата предотвратяваща напускане на пътното платно и системите за защита при страничен и камшичен удар, които се грижат за сигурността на пътниците в колата и на всички участници в движението.

„Новото Volvo XC60 Polestar Engineered е един от най-вълнуващите модели на шведската марка. Освен характерните за Volvo грижа за хората и околната среда, спортният SUV добавя едно ново, пленително усещане зад волана. Моделът е още по-луксозен, по-мощен и по-технологичен от стандартното XC60. Вярвам, че с него ще можем да отговорим на очакванията на нова група клиенти, които търсят спортно излъчване и динамичното шофиране, но без компромис по отношение на безопасността или опазването на планетата”, сподели Христина Баева, бранд мениджър за Volvo в „Мото-Пфое” - официален вносител у нас на шведската премиум марка.

Новото Volvo XC60 Polestar Engineered вече може да се тества в дилърската мрежа на „Мото-Пфое”.