0

М илионерка от Лас Вегас, чието състояние се оценя на около 5,3 милиона долара, твърди, че пести от всичко и яде консервирана котешка храна, ако не се вписва в бюджета, пише в. „Мирър“.

Милионерка от Лас Вегас, чието състояние се оценя на около 5,3 милиона долара, твърди, че пести от всичко и яде консервирана котешка храна, ако не се вписва в бюджета, пише в. „Мирър“.

50-годишната Ейми Елизабет нарича себе си най-пестеливата мултимилионерка в света. Тя се опитва да харчи не повече от хиляда долара на месец, използвайки най-сложни методи за пестене на пари. Така например тя знае, че са необходими 22 минути, за да загрее водата в бойлера, така че обикновено го държи изключен и го включва на таймер само преди да вземе душ.

Мисис Елизабет не купува нищо ново и дори използва гъбите, докато те „се разпаднат и изгният“. Има само един нож, който никога не мие, за да не разходва вода. Елизабет е наследила къщата си от бившия си съпруг, който редовно я почиства в замяна на услугите й като треньор и хранителен консултант.

Ако към края на месеца Елизабет осъзнае, че не се вписва в бюджета, тя купува и яде най-евтината котешка храна.

По време на редовните си командировки до Лос Анджелис тя използва 17-годишна кола, за да спести от самолетни билети. „Когато изпадна в тези крайности, струва ми се, че хората го виждат и много се дразнят, но не ме интересува. Спестява пари “, обяснява Елизабет.