0

С ъоснователят на инвестиционната компания Guggenheim Partners Тод Морли съобщи за плановете си за създаване на най-големия музей в света, посветен на NFT и дигиталното изкуство.

Съоснователят на инвестиционната компания Guggenheim Partners Тод Морли съобщи за плановете си за създаване на най-големия музей в света, посветен на NFT и дигиталното изкуство.

Новият музей ще се намира в Steinway Tower на West 57th Street в Ню Йорк, само на четири пресечки от Музея за модерно изкуство. Проектираната от SHoP Architects, нова 84-етажна сграда, известна като „най-тънкият небостъргач в света“, ще бъде облицована с теракота, стъкло и бронзови орнаменти в стил ар деко. Освен това сградата ще служи като антена за компанията Overline на Тод Морли, която ще популяризира на пазара протокол, който осигурява комуникация между различни блокчейн мрежи.
На въпрос относно необходимостта от физически музей за дигитално изкуство, Морли отбеляза, че бъдещият музей на NFT е замислен да бъде „глобален посланик, дигитален посланик“ на технологичната инфраструктура и такъв музей трябва да се намира в една от най-високите сгради на Ню Йорк.