Снимки

От всички артикули, на тазгодишното изложение за велосипеди, Eurobike в Германия, най-голямо внимание привлича задвижващия механизъм с кардан на CeramicSpeed, DrivEn. Според дизайнерите, DrivEn създава с 49% по-малко триене, отколкото верига и дерайльор, от висок клас, като Shimano Dura Ace.

Задвижващия механизъм се състои от цилиндричен кардан от въглеродни влакна, който стига от единичния преден венец до плоската 13-скоростна касета на задното колело.

 

В двата края на този кардан, са монтирани керамични лагери с много ниско съпротивление, общо 21 на брой, които зацепват в зъбите на предния венец и касетата отзад. Когато колоездача върти педалите, лагерите прехвърлят въртенето на предния венец през кардана, завъртайки задното колело.

 

BikeRadar съобщава, че превключването на скоростите се управлява с помощта на безжичен серво механизъм, който мести задния лагер напред и назад спрямо касетата.

 

„CeramicSpeed ​​гордо постигна това, което мнозина казваха, че не може да бъде направено”, казват от компанията. „Постигнахме 99% ефективен многоскоростен задвижващ механизъм, като елиминирахме веригата и сложния заден дерайльор.”

 

Тази ефективност е постигната поради това, че системата премахва осемте точки на плъзгащо се триене, които се срещат при стандартното задвижване, където веригата се допира, докато минава през предния венец, касетата и дерайльора.

DrivEn е разработен в партньорство с факултета по машинно инженерство в университета в Колорадо и получи наградата Eurobike 2018.

По темата: CeramicSpeed DrivEn K Eurobike 2018
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.