Наградиха 2 проекта на МВР в конкурс за добри практики в администрацията

Наградиха 2 проекта на МВР в конкурс за добри практики в администрацията

Наградени са два проекта на МВР в конкурса за добри практики в държавната администрация, който се организира от Института по публична администрация към Министерския съвет всяка година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В категория "Технологични решения" на второ място е отличена Дирекция "Комуникационни и информационни системи"(ДКИС) за практиката "Интегриране на системите за сигурност на МВР чрез използване на информацията от Интегрираната информационна система за сигурност (ИАСС) и Интегрираната система за управление на структурите с компетенции по предотвратяване и/или овладяване на кризи от различен характер".

Интегрирането на системите за сигурност включва използването на информация от три системи, системи за видеонаблюдение на МВР и Столична община и Географска информационна платформа на МВР.

Практиката е уникална за държавната администрация и разработена така, че може да намери приложение във всички общини в страната и изградените системи да обменят информация с ИАСС", посочи директорът на ДКИС Младен Петров при приемането на наградата.

В категорията "Социална отговорност", също с втора награда, е отличен проектът "Остани чист, кажи НЕ на корупцията" на Дирекция "Вътрешна сигурност". Традиционните ни подходи са успешни и дават резултат за подобряване на средата, но не са достатъчни, необходими са иновативни методи, затова през последните две-три години потърсихме международния опит за надграждане на разследванията с нови форми за борба с корупцията и въздействие спрямо служителите на МВР, отбеляза директорът на "Вътрешна сигурност" Румен Ганев.

Според него най-ефективното лекарство срещу корупцията е превенцията. Проектът е спечелил и първо място като международна награда между 36 проекта в Европа пред декември т.г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.