Над 9000 учители и родители

Над 9000 учители и родители "за" онлайн обучение до Коледа

Над 9000 учители, лекари и родители са подкрепили идеята за превключване към онлайн обучение до Коледа, подписвайки отговорено писмо на групата „Учители за безопасно образование“.

„Предложението ни е до края на годината всички ученици да учат онлайн и след това да се направи оценка на стойностите и да се прецени как да продължат обучението си. Няма град в страната, в който колегите ни да не са притеснени за живота си, ситуацията навсякъде е сложна. Това е вариантът да се запази животът и здравето на учители, ученици и родителите“, обясни Лилия Стоянова, учител и модератор на групата. Тя посочи, че според изследване, ако се спре присъственото обучението за 30 дни, се очаква случаите да намалеят с 24%. Стоянова призова за диалог с образователното министерство, за да се предприемат необходимите мерки за опазване на живота и здравето на колегите ѝ. По думите ѝ носенето на маски или прилагането на хибридните модели няма да дадат резултат, защото тези мерки е трябвало да бъдат предприети на по-ранен етап. Учителката подчерта, че дистанционното обучение може да бъде достатъчно ефективно и няма да има загуби на материал, ако и от двете страни се положат усилия.

Стоянова допълни, че педагозите от Асеновград не са членове на фейсбук групата, но това не означава, че не ги подкрепят.

В някои училища родителите сами предположиха децата им да учат онлайн, за да опазят здравето на учителите им.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.