Над 900 кандидат-студенти закриха кампанията в СУ

Над 900 кандидат-студенти закриха кампанията в СУ

Над 900 кандидат-студенти се явиха на последните изпити от предварителната сесия в СУ „Св. Климент Охридски“.

За изпита по химия заявления бяха подали 829 мераклии. Решаването на първия компонент от него – теста, служи за вход в над 20 специалности в Алма матер, сред които „Инженерна физика“, „Химия и информатика“, „Биология и химия“, „Геология“, „Астрофизика, метеорология и геофизика“, „Учител по природни науки в основна степен на образованието“, „Медицинска сестра“.

Желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“ пък трябваше да се преборят и с втория модул - развиването на темата „Строеж на атома“. С успешно положените изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите „Фармация“ и „Медицина“.

Сутринта се проведоха още два изпита. Първият бе по физика, за който желаещите бяха 51. Те имаха 4 часа да се справят с тест от 20 въпроса и с решаването на задача, която да провери знанията им за физичните закони. С успешно положен изпит те могат да избират между над 15 специалности, сред които „Квантова и космическа теоретична физика“, „Фотоника и лазерна физика“, „Оптометрия, „Геология“.

57 кандидат-студенти пък бяха подали заявление за събеседването за кандидатите за специалността „Графичен дизайн“. На изпита те трябваше да представят портфолио с авторски творби.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.