Над 6% по-евтин газ за януари, цените на парното - без промяна

Над 6% по-евтин газ за януари, цените на парното - без промяна

С 6,6 на сто да е по-евтин природният газ за януари предлагат от КЕВР. Цената, по която общественият доставчик ще продава синьото гориво на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за следващия месец ще да стане 25,86 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За декември тя е 27,70 лв./MWh.

Във връзка с окончателното утвърждаване на цената за януари, "Булгаргаз" ЕАД ще представи в КЕВР необходимата отчетна информация.

Във връзка с очакваното начало от 31 декември на доставки на природен газ от Азербайджан в България, от обществения доставчик коментираха, че те ще отразят и този факт в актуализираното си предложение. Данните ще бъдат внесени в регулатора на 1 януари сутринта, като по този начин КЕВР ще разполага с цялата необходима информация, за да може същия ден да приеме окончателно решение за цената на природния газ за януари 2021 г.

Окончателното решение за утвърждаване на цената на природния газ за януари 2021 г. КЕВР ще вземе на закрито заседание на 1 януари от 14.00 часа.

Очаква се поевтиняването на природния газ да не доведе до спад на цените на топлинната енергия, защото условието за настоящия регулационен период е синьото гориво да промени стойността си с повече от 14%.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.