0

В момента 42,2% от служителите на заведенията са със завършена ваксинация. Това каза съпредседателят на Асоциацията на заведенията Павлин Петров в ефира на БНТ.

В момента 42,2% от служителите на заведенията са със завършена ваксинация. Това каза съпредседателят на Асоциацията на заведенията Павлин Петров в ефира на БНТ.

По думите му трябва да се признае тестът за антитела за издаването на зелен сертификат, за да има облекчение за сектора.

Ресторантьори: Няма как да проверяваме COVID сертификати

"Има затворени заведения, спадът е над 80%, нямаше достатъчно буфер във въвеждането на зеления сертификат", смята Петров.

"На ръба сме, можем да издължим много малко, от самото начало имахме много ясни условия - антигенният тест да стане достъпен за всички граждани, да бъде безплатен, а не както е сега гражданите да плащат 10 лв. за взимането на пробата", допълни браншовикът.

Половината ресторантьори предпочитат кръчмите им да са затворени