Над 350 директори обменят опит в пролетната академия на СРСНПБ

Над 350 директори обменят опит в пролетната академия на СРСНПБ

Над 350 директори и заместник-директори се включиха в пролетната академия на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България (СРСНПБ), която стартира днес в Поморие. В рамките на три дни те ще имат възможност да обменят опит и добри практики помежду си и ще чуят презентации по актуални теми в образованието.

Директори на училища и детски градини ще имат възможността да обсъдят възможно ли да се проведе онлайн атестиране и да разработят карти за диференцирано заплащане на непедагогическия персонал в ръководените от тях институции. Ще могат да се запознаят и с Модела 1:1, при който всеки ученик разполага се персонално устройство и какъв скок направи образователната ни система. Експерти от МОН ще разяснят как могат да се включат проекти за приобщаващото образование и как да директорите да разрежат различни казуси, с които се сблъскват. Директорите ще се запознаят и с презентация за реализирането на делегираните бюджети и по какъв начин те могат да бъдат променени..

По време на откриването на срещата символичните домакини от община Бургас споделиха пред своите колеги на какви стратегии залагат при развитието на образованието. Зам.-кметът Йорданка Ананиева сподели, че всяка година заделят по 1,2 млн. лв. за да може всеки първокласник да учи в модерни стаи. Само за последната година са модернизирани 6 сгради на професионални гимназии, за последните години са построени и 17 детски градини, а всички останали – санирани. В момента се прави и разширение на новата технологична гимназия. Шефката на образователния инспекторат в Бургас Виолета Илиева пък се похвали, че общината се нарежда на второ място след столицата по брой иновативни училища. Тя посочи още, че в програмата на кмета е заложено всяко дете да  може да плува, затова и във всяка детска градина ще бъде направен басейн.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.