Над 24,6 млн. лв. получиха стопани за опазване на застрашени местни породи

Над 24,6 млн. лв. получиха стопани за опазване на застрашени местни породи

Започнаха плащанията по мярка „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 24 679 446 млн. лв. по мярката на 1 993 земеделски стопани. Това съобщиха от пресцентъра на разплащателната агенция. 

Изплатените средства са за Кампания 2020, като плащане получиха кандидати с  ангажименти по направления „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“ и „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“.

75% от финансовото подпомагане за земеделските стопани е осигурено от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), останалите 25 на сто пък са от националния бюджет. От Фонд „Земеделие” подчертават, че се водят по заложения индикативен график за превеждане на субсидиите по схемите и мерките на директните плащания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.