Над 21 000 студенти мераклии за платен стаж

Над 21 000 студенти мераклии за платен стаж

21 313 студенти са мераклии за платен стаж, сочат данни на информационната система по проект „Студентски практики- Фаза 2“. 7 236 от тях пък вече са стартирали своите практически обучения, посочват от МОН.

Към настоящия момент най-много студенти, включили се в практическо обучение в реална работна среда, са студентите в медицинските университети, както и студентите от Университета за национално и световно стопанство, от Бургаския свободен университет и от Великотърновския университет.

В платформата са регистрираните академични наставници общо 1783. 2808 ментори от 1760 обучаващи организации пък ще подпомагат практическото обучение на студентите в реална работна сред. „Публикувани са над 2900 обяви с 43 676 работни позиции. Това потвърждава факта, че интересът на работодателите да наемат студенти-практиканти е изключително голям.“, смятат от просветното министерство.

Представители на висши училища, партньори по проект „Студентски практики- Фаза 2“, се включиха в информационна среща, проведена чрез видеоконферентна връзка. Ръководителят на проекта Соня Кръстанова, директор на дирекция „Финанси“ в МОН, посочи, че проектът има за цел подобряване на практическите умения на студентите, в зависимост от нуждите на пазара на труда, укрепване на връзките между висшите училища и работодателите и повишаване на ефективността на партньорствата между тях.

Проект „Студентски практики - Фаза 2“ се изпълнява от Министерството на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския социален фонд. Срокът за изпълнение на проекта е 40 месеца, затова студентите  и работодателите, които желаят да участват в проекта, следва да се регистрират в електронната платформа на адрес: https://praktiki.mon.bg

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.