0

К андидат-любимите на японския милиардер Юсако Маедзава, които искат да летят с него в космоса, надхвърлиха 20 000, съобщи Ройтерс.

Кандидат-любимите на японския милиардер Юсако Маедзава, които искат да летят с него в космоса, надхвърлиха 20 000, съобщи Ройтерс.

Маедзава ще е първият клиент за частен полет около Луната на борда на космическия кораб "Спейс Екс" на Илон Мъск. Той си търси приятелка, която да го съпроводи в космоса. Изборът на "партньорка в живота" на милиардера ще бъде излъчен в телевизионно предаване на стрийминг канала АбемаТВ.

В приложение на сайта на телевизионното шоу вече е включен и "любовен диагностичен тест", където потенциалните кандидатки могат да проверят конкурентноспособността си за офертата на Маедзава.

Сред въпросите в теста са "къде бихте отишли с частен самолет" и "как ще постъпите, ако Маедзава се изпусне във Ваше присъствие". Кандидатките разбират как са се справили с теста в зависимост от изражението на лицето на Маедзава на снимка, която се появява след изчисляване на резултатите от теста. Милиардерът ще обяви избора си през март.

Маедзава се е записал за окололунно пътуване през 2023 г. Той иска да го придружават и хора на изкуството, за да може полетът да им послужи за вдъхновение.