Над 2 750 първокласници във Варна влизат в клас

Над 2 750 първокласници във Варна влизат в клас

Над 2 750 първокласници във Варна, записани в 38 общински училища, от които едно начално, 27 - основни и 10 – средни, влизат в клас. Други 430 хлапета ще посещават подготвителни групи в училищата за деца на 5 и на 6 години.

Общо около 30 000 ученици ще влязат в класните стаи на 15 септември във Варна, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Училищата ще работят съгласно Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19, издадени от Министерство на образованието и науката.

Новата учебна година официално се открива днес и във висшите учебни заведения на Варна. Церемонията в ТУ-Варна започна в 9 часа пред сградата на Машинно-технологичния факултет. Тя бе присъствена само за студентите от I курс, заради противоепидемичните мерки. За всички останали учебната година в ТУ-Варна започна присъствено по утвърден учебен график и при задължително носене на предпазна маска в университета.

Официалното откриване на новата академична година в Икономическия университет е час по-късно в двора на висшето училище. На тържествената церемония ще бъдат връчени отличията „Студент на годината“ и „Докторант на годината“.

Първокурсниците имаха възможност ден по-рано да опознаят своя университет по време на традиционните информационни дни, чиято програма е публикувана в сайта на ИУ – Варна. Студентите втори, трети и четвърти курс започват редовно учебните занятия.

С церемонията в Южния парк на УМБАЛ „Света Марина“ в понеделник бе открита Новата учебна година и в Медицинския университет във Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.